Matematik

definer a, b oc i andengradspolynomium

01. januar 2020 af doko - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal finde toppunktet i parablen med funktionen f(x)=(x+2)^2+3, og jeg bliver ret forvirret af parentesen der står i anden. Er der nogen der kan hjælpe mig med at omskrive funktionen, så det bliver tydeligt hvad der er a, b og c? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2020 af ringstedLC

Enten: Kvadrer parentesen og reducer til normalform.

Eller:

\begin{align*} f(x) &= a\cdot (x-T_x)^2+T_y \end{align*}


Svar #2
01. januar 2020 af doko

Tak, jeg fandt ud af det ved at bruge 1. kvadratsætning på parantesen:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2020 af mathon

                        \small \small \begin{array}{lllll}&f(x)=1(x-(-2))+3\\\\&a=1\\\\\textup{af toppunktet:}&T=\left ( \frac{-b}{2},c-1\cdot (\frac{-b}{2}) ^2\right )\\\\&\frac{-b}{2}=-2\Leftrightarrow b=4\\\\&c-(-2)^2=3\\\\&c=3+4=7 \end{array}


Skriv et svar til: definer a, b oc i andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.