Matematik

Brøkdel - matematik

01. januar 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hvordan kan jeg se hvor meget brøkdelen er farvet?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Har du brug for hjælp?

Svar #2
01. januar 2020 af annonym368 (Slettet)

#1 Har du brug for hjælp?

Ja.........


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Tæl hvor mange der er i alt af slagsene.
Derefter tæl hvor mange der er farvet.
Farvet/antallet af slagsene = brøkdelene

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Det er ikke så svært.
Prøv endda at tjekke formelsamlingen herinde på siden under: “Kompendier”.

Brugbart svar (1)

Svar #5
01. januar 2020 af Eksperimentalfysikeren

I den tredi figur er der 6 små felter, der har samme areal. 2 af dem er farvede, så det er 2/6 af hele figuren. 2/6 forkortes med 2 til 1/3.

Samme metode kan umiddelbart bruges ved nogle af de andre. Nogle af figurerne rkæver, at du tilføjer nogle liniestykker, så du får delt op i ens dele. Derefter kan du gøre som i den tredie figur.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Rigtigt.
Ved nogle af dem forbinder du de farvede med hinanden

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Så de kommer til at Ligner de hvide figurer

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Ligne

Svar #9
01. januar 2020 af annonym368 (Slettet)

#5

I den tredi figur er der 6 små felter, der har samme areal. 2 af dem er farvede, så det er 2/6 af hele figuren. 2/6 forkortes med 2 til 1/3.

Samme metode kan umiddelbart bruges ved nogle af de andre. Nogle af figurerne rkæver, at du tilføjer nogle liniestykker, så du får delt op i ens dele. Derefter kan du gøre som i den tredie figur.

ja, men hvad så med den første?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

5 = 6/9
6=1/4
3=2/6
2=1/4
1=1/8
8=3/12
7=1/2

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Ved ikke hvad 4 er

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

3= 1/3
5=2/3
8=1/4

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

4=2/10=1/5

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

4=1/4

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. januar 2020 af Eksperimentalfysikeren

#9 Den deles af et lodret liniestykke og et vandret liniestykke, begge gennem midtpunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Gå eventuelt ind på: “Matematikfessor”.
Der er videoer, som viser, hvordan man finder frem til brøkdelen.

Brugbart svar (0)

Svar #17
01. januar 2020 af Soeffi

#0. Inddel evt. figuren i ens figurer, hvoraf nogle er farvede og andre ikke. Tæl hvor mange figurer, der er farvede og hvor mange, der er i alt. Det første tal divideret med det andet er brøkdelen.

Vedhæftet fil:1930631.jpg

Skriv et svar til: Brøkdel - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.