Matematik

Matematik - Differentiering

08. januar 2020 af Lilly343 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

jeg har brug for hjælp til følgende spørgsmål (vedhæftet fil) 

Til den første opgave, tænker jeg som udgangspunkt at man skal differentiere ligningen, hvillket jeg får til at give blot a.

Den anden er jeg dog ikke sikker på, men jeg vil bare gerne lige være sikker på fremgangsmåden.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2020 af Soeffi

#0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2020 af Soeffi

#0. Bemærk at det er dx/dt og ikke dy/dx. Det kan forvirre.

Løsningen på spørgsmål 3 er a = 1.

Løsningen på spørgsmål 4 er x(t) = t2 - 3t + 4. Denne er ikke løsning til en differentialligning, hvor der kun står en funktion af x(t) på højre side, dvs. hvor der ikke indgår t ud over de t, der hører til x(t). (Dette kaldes også en autonom differentialligning).
(A) x(t) = e-t er løsning til dx/dt = -x
(C) x(t) = 1/(1 - 2·t) er løsning til dx/dt = x2
(D) x(t) = 1/√(1 - 2·t) er løsning til dx/dt = x3


Svar #3
08. januar 2020 af Lilly343 (Slettet)

Løsningen på spørgsmpl 3 er 1, men hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2020 af Soeffi

#3

Prøv at indsætte de fire muligheder for a i differentialligningen og se, om x(t) = 1 + e-t er en løsning.


Skriv et svar til: Matematik - Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.