Matematik

Ortogonale opgave

12. januar 2020 af Mille9032 - Niveau: B-niveau

Linjerne l og m har følgende ligninger: l: 9x + k ⋅ y − 4 = 0

m: − 4x + k ⋅ y + 2 = 0 ,

hvor k er et vilkårligt tal.

- Bestem alle værdier af k, så l og m er ortogonale.

Håber at der er nogle som kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2020 af peter lind

brug at hvis linierne er ortogonal er deres normalvektorer det også


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} l:9x+ky-4 &= 0 \Rightarrow \overrightarrow{n_l}=\binom{9}{k} \\ m:-4x+ky+2 &= 0 \Rightarrow \overrightarrow{n_m}=\binom{-4}{k} \\ \overrightarrow{n_l}\perp \overrightarrow{n_m} &\Rightarrow \overrightarrow{n_l}\cdot \overrightarrow{n_m} = 0 \\ k &=\;?\end{align*}


Skriv et svar til: Ortogonale opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.