Matematik

Parameterfremstilling uden differentialregning

12. januar 2020 af BlumpkinThePumpkin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme en parameterfremstilling, uden differentialregning.

Jeg har fået oplyst andengradspolynomiet p(x)= -3x2 -7x + 6 og punktet P0(-4;-14) (altså P0(x0,y0))

ud fra det skal jeg bestemme en parameterfremstiling for tangenten til grafen for p i punktet P0.

hjælp meget gerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2020 af StoreNord

Så starter du selvfølgelig med at finde tangentens ligning på almindelig form.


Svar #2
12. januar 2020 af BlumpkinThePumpkin (Slettet)

oh, well det er netop det jeg mangler hjælp til. kan ikke umiddelbart finde frem til det. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2020 af peter lind

Find p'(-4) (1, p'(4) ) er en retningsvektor for tangenten


Svar #4
12. januar 2020 af BlumpkinThePumpkin (Slettet)

vi har endnu ikke haft om differentialregning og fik at vide at vi ikke skulle bruge det, men anyways hvordan ville man i så fald finde frem til p'(-4)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2020 af mathon

    \small \begin{array}{llll} &p{\, }'(x)=-6x-7\\\\&p{\, }'(-4)=-6\cdot (-4)-7=17 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2020 af StoreNord

p(x)= -3x2 -7x + 6      =>    p'(x)=-6x-7     men hvor skulle du vide det fra?

p'(-4)=-6*(-4)-7=17        


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2020 af peter lind

Du kan prøve art regne differentialkotienten tilnærmelsesvis ud numerisk. Det kan gøres med formlen

p'(4)≈(p(-4+h) - p(-4-h))/(2h) med h = 0,01 eller 0,001 for eksempel


Skriv et svar til: Parameterfremstilling uden differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.