Matematik

Ensvinklede trekanter, bestem afstand

12. januar 2020 af chiladak - Niveau: A-niveau

Jeg er meget i tvivl hvordan jeg griber denne opgave an, jeg ved at trekanterne er ensvinklede og der gælder derfor: AP/BC=AD/BD

Jeg kan også se, at der er blevet spurgt om denne opgave et par gange her på Studieportalen, men det er ikke til at finde et endegyldigt svar på, hvordan man kan løse opgaven. Håber nogen kan hjælpe

Jeg har vedhæftet opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2020 af StoreNord

\frac{AP}{400}=\frac{AD}{DB}


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2020 af peter lind

Indlæg et kkordinatsystem med begyndelses punk i A og B som x akse

A får koordinaterne (0, 0)

B får så koordinaterne (0, 900)

C får koordinaterne  ((-400, 900)

D får koordinaterne (0, 600)

Find ligningen for linjen gennem C og D

Find dens skæringspunkt med y akse og ddermed y koordinaten for P


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2020 af PeterValberg

|AD|=600

|BD|=|AB|-|AD|=900-600=300

|BC|=400

da trekanterne ADP og BCD er ensvinklede (ligedannede)
kan du vha. forholdet mellem ensbeliggende sider bestemme
den efterspurgte afstand som:

|AP|=|CB|\cdot\frac{|AD|}{|BD|}=400\cdot\frac{600}{400}=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter, bestem afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.