Matematik

Bestem vinklerne på en trekant

14. januar 2020 af Hellefriss2 - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

I trekant ABC er  \angle A=26, |AC|=5,0 og |BC| = 3,0. Vinkel C er stump.

a) Bestem vinklerne B og C

Da C er stump, så ved vi at vinkel skal være over 90 grader.

B er lig med 47.15 grader og C er lig med 106.74 grader.


b) Bestem |AB|
Har fået det til 6.53. 

c) Bestem arealet af trekanten samt længden af højden nedfældet på siden AB. 
 

Jeg kan virkeligt ikke finde ud af c og håber at der er nogle som kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2020 af janhaa

Area=0,5*5*3*\sin(107,1)=7,2


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2020 af AMelev

#0 Trekantens areal: Se Formelsamling side 9 (41)

Der er noget galt med dine decimaler. 
vinkel B er 46.938º
|AB| = 6.542


Skriv et svar til: Bestem vinklerne på en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.