Fysik

Fysik - Beregning af forskydning

18. januar 2020 af elfensben (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har fået en opgave for, som lyder således: 

En lysstråle sendes gennem en glasklods, som vist på tegningen. Indfaldsvinklen er 40 grader, og glasklodsen er 2.5cm bred. 

Beregn den forskydning d strålen har fået, efter passage af klodsen. 

d er længden imellem strålen hvis den ikke havde passeret igennem glasset, og strålen der har passeret igennem glasset

Brydningsvinklen har jeg beregnet til at være 25,531 grader

Vil ikke have "hele svaret" men bare et tip til at løse den. 

Vedhæftet fil: shit delete.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2020 af peter lind

ºBeregn længden af den brudte stråle inde i glasset.

vinklen mellem den brudte strål og den vandrette stiplede linje er 40º-25,531º

Flytter du dobbeltpilene hen til hvor den brudte stråle går ud af glasset danner den samme med den brudte stråle og den vandrette stiplede linje en retvinklet trekant, hvor du kender 2 vinkler og hypotenusen


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2020 af Capion1

# 0
Hvordan beregnede du brydningsvinklen?
Fik du i opgaven opgivet brydningsforhold for prisme/luft?


Svar #4
18. januar 2020 af elfensben (Slettet)

#3

# 0
Hvordan beregnede du brydningsvinklen?
Fik du i opgaven opgivet brydningsforhold for prisme/luft?

plexiglas=1.49

Sin-1(sin40/1.49)=25.531 grader


Svar #5
18. januar 2020 af elfensben (Slettet)

#2

ºBeregn længden af den brudte stråle inde i glasset.

vinklen mellem den brudte strål og den vandrette stiplede linje er 40º-25,531º

Flytter du dobbeltpilene hen til hvor den brudte stråle går ud af glasset danner den samme med den brudte stråle og den vandrette stiplede linje en retvinklet trekant, hvor du kender 2 vinkler og hypotenusen

Hvordan skulle man beregne den brudte stråle inde i glasset? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2020 af peter lind

af den nederste retvinklede trekant kender du ydeligere den brudte vinkel og den stiplede linje (2,5cm)


Svar #7
18. januar 2020 af elfensben (Slettet)

#6

af den nederste retvinklede trekant kender du ydeligere den brudte vinkel og den stiplede linje (2,5cm)

Ahh var ikke sikker på om jeg kunne bruge den. Når jeg laver den i geogebra, med en stiplet vandret linje, får den en indfaldsvinkel på 45 grader. Men tusind tak! Kan godt klare resten herfra!


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2020 af mathon

           \small \begin{array}{llll} \textup{eller m\aa ske:}&d=\frac{2.5\; cm}{\sqrt{1-\left ( \frac{\sin(i)}{n} \right )^2}}\cdot \left ( \sin(i)\cdot\sqrt{1-\left (\frac{\sin(i)}{n} \right )^2}-\cos(i)\cdot \frac{\sin(i)}{n} \right) \end{array}


Skriv et svar til: Fysik - Beregning af forskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.