Fysik

Lyd

22. januar 2020 af masteredvin45 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg kan regne lydens hastighed ud ved kun at vide hvad temperaturen er.

Temperaturen er 27.8º

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{llll}v_{lyd}^{\textup{luft}}=\left (20\; \frac{m}{s} \right )\cdot \sqrt{\left \{ T \right \}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2020 af ringstedLC

Lydens hastighed er bl.a. afhængig af materialet og temperaturen. Brug formlen:

\begin{align*} v &= v_{\,T_0}\cdot \sqrt{\frac{T}{T_0}} \;,\;v_{\,T_0}=\text{hastighed\,ved\,0\,C}^{\,\circ} \\ v_{\,luft,\,20\,C^{\circ}} &= 331\cdot \sqrt{\frac{20+273}{273}} \;\left ( \frac{m}{s}\cdot \sqrt{\frac{C^{\,\circ}+C^{\,\circ}}{C^{\,\circ}}}=\frac{m}{s} \right ) =343\text{ m.\,pr.\,sek.} \end{align*}


Skriv et svar til: Lyd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.