Matematik

Eksponentiel funktion

23. januar 2020 af ufagebkeavj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når rotter lever under tilstrækkelige gode forhold, har en rottekoloni en fordoblingstid på ca. 50 døgn.

Brug oplysningen til at bestemme grundtallet i den eksponentielle udvikling.
Hvis der er 10 rotter i en kloak, hvor rotterne har det godt - hvor lang tid går der så, før der er 1000 rotter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2020 af peter lind

se formlerne 99 og 105 på side 19 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2020 af mathon

                          \small \small \begin{array}{lllll}\textup{beregning af }a\\\textup{ved fordobling:}\\&b\cdot a^{x+50}=2\cdot b\cdot a^x\\\\&b\cdot a^x\cdot a^{50}=2\cdot b\cdot a^x\\\\&a^{50}=2\\\\&a^{\frac{1}{50}}=1.01396 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2020 af mathon

tastekorrektion:

                          \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{beregning af }a\\\textup{ved fordobling:}\\&b\cdot a^{x+50}=2\cdot b\cdot a^x\\\\&b\cdot a^x\cdot a^{50}=2\cdot b\cdot a^x\\\\&a^{50}=2\\\\&a=2^{\frac{1}{50}}=1.01396 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2020 af AMelev

Jf. #1
Bare løs ligningen i FS (105) mht. a. 

b = f(0) = 10 Benyt (99) og løs ligningen f(x) = 1000 mht. x

Benyt dit CAS-værktøj.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.