Matematik

Hjælp til matematik

24. januar 2020 af maria2016 - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle som kan hjælpe med at forklarer sammenhæng mellem formen ekx og ax. grafisk og forskriften. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{llll} \textup{grafisk er det}&\textup{det samme}\\\\ \textup{forklaring:}&e^{kx}=\left (e^k \right )^x=a^x\\\textup{dvs}\\&a=e^k\\\\&\ln(a)=k \end{array}


Svar #2
24. januar 2020 af maria2016

Men er der ikke forskel på konstanternes betydning eller forskriften 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2020 af mathon

Notationsmæssigt er de naturligvis forskellige.


Svar #4
24. januar 2020 af maria2016

Hvordan er de notationsmæssigt forskellige 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2020 af mathon

...som du selv har noteret i #0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2020 af ringstedLC

Fordi eksponentialfunktionen bruges i mange sammenhænge, har vi forskellige former at notere den på. Du genkender formentlig en eller flere af:

\begin{align*} f_1(x) &= b\cdot a^x \\ K_n=K(n) &= K_0\cdot \left ( 1+r \right )^n\;,\;K_0\approx b\;,\;1+r\approx a \\ f_2(x) &= b\cdot e^{k\,\cdot \,x} \\ &= b\cdot (e^k)^x\;,\;e^k\approx a\;,\;t^{u\,\cdot \,v}=(t^{u})^v\text{ er\,en\,potensregneregel} \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.