Matematik

Ligning

26. januar 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan skal jeg løse følgende ligning?

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: ligning.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2020 af Anders521

#0

Det forudsættes at x ≠1. Start med at gange størrelsen x-1 på begge sider af lighedstegnet. Du skulle gerne få med en andengradsligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

x + 2 = 4 / (x - 1)  <=>

(x + 2)(x - 1) = 4  <=>

(x + 2)x - (x + 2) = 4  <=>

x2 + 2x - x + 2 = 4  <=>

x2 - x - 2 = 0

Nu har du en andengradsligning. Fortsæt så med at finde diskriminant osv.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2020 af ringstedLC

Linje to er "ulovlig"; du må ikke kun gange ét led på den venstre side.

\begin{align*} {\color{DarkGreen} (x+2)}\cdot (-1) &= \frac{4}{x-1}\cdot (-1) \end{align*}

Linje tre er forkert ganget ud på højre side.

\begin{align*} \frac{4}{x-1}\cdot (-1) &= \frac{-4}{x-1}\end{align*}

Istedet ganges (korrekt) med x-1 på begge sider.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.