Matematik

Matematik hjælp.

26. januar 2020 af Jakob012 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

skriv en brøk der er større end 1/4 og mindre end 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2020 af peter lind

1/4 = 25%

1/3 = 33,3333%

Alt der i memmelem kan bruges


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2020 af StoreNord

1/4 =3/12 og  1/3=4/12
Midt imellem ligger 3.5/12.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2020 af Soeffi

#0. skriv en brøk der er større end 1/4 og mindre end 1/3

F.eks. gennemsnittet af de to brøker, som er: (1/4 + 1/3)/2 = 1/8 + 1/6 = (6 + 8)/8·6 = 14/48 = 7/24.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{1}{{\color{Red} 4}} &<\frac{?}{?} < \frac{1}{{\color{DarkGreen} 3}} \\ \frac{1\cdot 6}{{\color{Red} 4}\cdot 6}&<\frac{?}{{\color{Red} 4}\cdot {\color{DarkGreen} 3}\cdot 2} < \frac{1\cdot 8}{3\cdot 8} \;,\;\text{f\ae llesn\ae vner}={\color{Red} 4}\cdot {\color{DarkGreen} 3}\cdot 2=24 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2020 af Soeffi

#3. Du sætter 1/4 og 1/3 på fællesnævner og med heltallig tæller: 1/4 = 6/24 og 1/3 = 8/24. Dernæst kan du forlænge disse brøker med 2, 3, 4...:

Uden forlængelse: 1/4 = 6/24 og 1/3 = 8/24 dvs. 7/24 ligger i mellem 1/4 og 1/3.

Forlængelse med 2: 1/4 = 2·6/(2·24) = 12/48 og 1/3 = 2·8/(2·24) = 16/48 dvs. 13/48, 14/48 og 15/48 ligger i mellem 1/4 og 1/3.

Forlængelse med 3: 1/4 = 3·6/(3·24) = 18/72 og 1/3 = 3·8/(3·24) = 24/72 dvs. 19/72, 20/72, 21/72, 22/72 og 23/72 ligger i mellem 1/4 og 1/3.


Skriv et svar til: Matematik hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.