Matematik

matematik

02. februar 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvad betyder ordet "proportional"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2020 af mathon

...med samme proportion = med samme forhold.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2020 af mathon

Hvis y er proportional med x
gælder:
                     \small \begin{array}{lll} y=k\cdot x&&\textup{hvor } k \textup{ kaldes proportionalitetskonstanten} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2020 af ringstedLC

Eksempel:

Denne side har et forhold mellem bredde og højde. De er proportionale. Uanset hvordan du zoomer eller hvilken skærmstørrelse du vælger, er k den samme:

\begin{align*} y &= k\cdot x \\ b &= k\cdot h\Rightarrow k=\frac{b}{h} \end{align*}


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.