Matematik

Parallelle

07. februar 2020 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Redegør med udregninger for, om linjerne 6x-9y=7 og 2x-3y=5 er parrallelle, ortogonale eller ingen af delene.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2020 af Mathias7878

To linjer er parallelle, hvis de har samme hældningskoefficient

To linjer er ortognale hvis produktet af deres hældningskoefficient er lig -1. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2020 af peter lind

Se på linjernes  normalvektorer

Hvis disse er proportionale er linjerne parallelle

Hvis de er ortogonale er linjerne også ortogonale

ellers ingen af delene


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{llll}&\begin{pmatrix} 6\\-9 \end{pmatrix}=3\cdot \begin{pmatrix} 2\\-3 \end{pmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: Parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.