Kemi

Hjælp til kemi-opgaver

10. februar 2020 af Lara45 - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg beregne nedenstående opgaver?

1) Hvis 50 ml af en vandig opløsning, som har et partialtryk af C02 på 14,7 kPa, titreres med 3,118 ml O, 1 M NaOH kan Henry' s konstant k' beregnes til

A) 2,76 kPa/M
B) 2,76 kPa/mM
C) 2,36 kPa/M
D) 2,36 kPa/mM
E) 0,0004 kPa/mM

2) Hvilken af nedenstående vandige opløsninger har det højeste osmotiske tryk?

A) 0,2 M CaBr2
B) 0,6 M NaCI
C) 0,35 M AICI3
D) 0,14 M KF
E) 0,10 M KNO3


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2020 af Moderatoren

Til opgave 2 kan du se din tråd her:
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1900616


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2020 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2020 af mathon

1)

Henrys lov kan udtrykkes:

                                            \small \begin{array}{llll}&p_{CO_2}=K_H\cdot \left [ CO_2 \right ]\\\\&n\left ( CO_2 \right )=\frac{1}{2}\cdot n\left ( NaOH \right )=\frac{1}{2}\cdot \left ( 0.003118\; L \right )\cdot \left ( 0.1\; \frac{mol}{L} \right )=0.0003118\; mol\\\\&\left [ CO_2 \right ]=\frac{0.0003118\; mol}{0.050\; L}=0.006236\; M\quad \textup{indsat i \o verste linje}\\\\&p_{CO_2}=K_H\cdot \left [ CO_2 \right ]\\\\&14.7\; kPa=K_H\cdot \left (0.006236\; M \right )\\\\&K_H=\frac{14.7\; kPa}{0.006236\; M}=2.36\; \frac{kPa}{M} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2020 af mathon

2)
     
Da \small p_{os}=k\cdot c_{os}
                                  bliver opgaven: "Hvilken osmotisk koncentration er den største.

      \small \begin{array}{lllll}\textup{osmolaritet:}\\&A)&0.2\; M\; CaBr_2&=&0.6\; osM\\\\&B)&0.6\; M\; NaCl&=&1.2\; osM\\\\&C)&0.35\; M\; AlCl_3&=&\mathbf{{\color{Red} 1.4}}\; osM\\\\&D)&0.14\; M\; KF&=&0.28\; osM\\\\&E)&0.10\; M\; KNO_3&=&0.20\; osM \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til kemi-opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.