Matematik

Matematik - kvadratcentimeter

15. februar 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Jeg har brug for hjælp til både opg 22 og 23??
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2020 af ringstedLC

22:

\begin{align*} \text{\textbf{a.}\;1\,dm} &= 10\text{\,cm} \\ 1\text{\,dm}^2=1\text{\,dm}\cdot 1\text{\,dm} &= 10\text{\,cm}\cdot 10\text{\,cm} =100\text{\,cm}^2 \\ \\ \text{\textbf{b.}\;1\,m} &= 100\text{\,cm} \\ 1\text{\,m}^2=1\text{\,m}\cdot 1\text{\,m} &= \;?\text{\;cm}^2 \end{align*}

23:

\begin{align*} \text{\textbf{a.}\;1\,cm} &= 0.01\text{\,m} \\ 1\text{\,cm}^2=1\text{\,cm}\cdot 1\text{\,cm} &= 0.01\text{\,m}\cdot 0.01\text{\,cm} =0.0001\text{\,m}^2 \\ \\ \text{\textbf{b.}\;1\,dm} &= 0.1\text{\,m} \\ 1\text{\,dm}^2=1\text{\,dm}\cdot 1\text{\,dm} &= \;?\text{\;m}^2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2020 af StoreNord

#0
Når man skal fra decimeter til centimeter skal man gange med 10.

Når det er kvadrat, skal man gange med 10 i anden.

Når det er kubik, skal man gange med 10 i tredje.


Skriv et svar til: Matematik - kvadratcentimeter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.