Fysik

Joules lov

18. februar 2020 af fredsimonsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen der kan hjælpe med den præcise formel for Joules lov som jeg kan bruge til at indsætte de data (vedhæftet) som jeg har opsamlet i et forsøg med at opvarme vand?
 

Jeg har en lærer som ikke er så god til at forklare, så jeg er faktisk lidt i tvivl om hvad formålet med forsøget var. Er der nogen der kan gennmskue det ud fra de data som jeg har vedhæftet her?

Jeg tænker at det nok er en eller anden ubekendt jeg skal beregne ud fra mine opsamlede data og sammenholde med en teoretisk værdi. Eller er jeg helt afsporet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}\textbf{Joules lov:}&E_{el}=R\cdot I^2\cdot t\\\\&E_{el}=\left (2.3\; \Omega \right )\cdot \left (2.574\; A \right )^2\cdot \left ( 668\; s \right )\\\\&E_{el}=10179.4\; \Omega \cdot A^2\cdot s=10179.4\; \left ( \Omega \cdot A \right )\cdot A\cdot s=10179.4\;\left (V\cdot A \right )\cdot s=\\\\&10179.4\;Ws=10179.4\;J \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2020 af mathon

Det kan være koppens specifikke varmekapacitet, der skal beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2020 af mathon

     \small \begin{array}{lllll}\textup{energitilf\o rsel:}&Q=m_{kop}\cdot c_{kop}\cdot \Delta T+m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T\\\\&Q=\left ( 2\; g \right )\cdot c_{kop}\cdot \left ( 19.6\; C \right )+\left ( 89.6\; g \right )\cdot \left ( 4.186\; \frac{J}{g\cdot C} \right )\cdot \left ( 19.6\; C \right ) \\\\&Q=\left (39.2\; g\cdot C \right )\cdot c_{kop}+7351.29\; J\\\\\\\textup{energiligning:}&\left (39.2\; g\cdot C \right )\cdot c_{kop}+7351.29\; J=10179.41\; J\\\\&\left (39.2\; g\cdot C \right )\cdot c_{kop}=2828.12\; J\\\\&c_{kop}=\frac{2828.12\; J}{(39.2\; g\cdot C}\\\\&c_{kop}=72.15\; \frac{J}{g\cdot C} \end{array}


Svar #4
18. februar 2020 af fredsimonsen (Slettet)

Mange tak.

Jeg har fundet ud af nu, at formålet blot er at eftervise Joules lov. Altså se om jeg får 10179.4 J i praksis. Spiller 'koppen' så stadig en rolle som den gør ved din energitilførselsudregning?


Skriv et svar til: Joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.