Matematik

Matematik

19. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Et værelse hvor væggene har et areal på 32 m2 skal males.

Hvor mange bøtter maling skal der mindst købes hvis en rækker til 6 m2.

Kan nogle hjælpe mig med denne opgave

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2020 af PeterValberg

arealet, der skal males divideret med antal kvadratmeter,
som en bøtte maling rækker til....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
19. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Er det så 5 bøtter maling

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2020 af PeterValberg

Nej, 5 bøtter maling dækker kun 30 m2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
19. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Vil du giv mig svaret.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2020 af PeterValberg

Øh, nej det er vist ikke nødvendigt, hvis du lige tænker efter...
5 bøtter maling dækker 30 m2, og du skal kunne dække 32 m2...
og en bøtte maling dækker 6 m2, så hvor mange skal du så købe,
hvis 5 bøtter er for lidt?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
19. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Er det 8

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2020 af PeterValberg

nej, det er det ikke....
8 bøtter maling kan dække 48 m2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
19. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Så er det 5,4

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2020 af PeterValberg

Nej, du er nødt til at købe et helt antal bøtter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
19. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Er det over 100 eller mindre skal være lige vide det

Svar #11
19. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Er det 4

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. februar 2020 af 101214 (Slettet)

prøv at tænke dig lidt om her, du kan ikke bare gætte dig til svaret. Opgaven siger at du har en væg på 32m2 som du skal male med bøtter som rækker til 6m2. Det du bliver spurgt om er hvor mange gange kan 6 gå op i 32, og på samme til være i 6-tabellen. Du kan se at 5*6=30 og den mangler lige 2, altså 5 bøtter er ikke nok. Nu må du lige tænke dig over den.


Svar #13
19. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Svaret er 32 og hvis det ikke er så ved ikke

Svar #14
19. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Alså 32 bøtter 32*6:6=32 bøtter

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. februar 2020 af 101214 (Slettet)

Nej . Jeg kan slet ikke følge din logik her, er ikke sikker på hvad ":" betyder her. Det kan du altså godt det her, tænk på 6 tabellen, find den frem på google eller noget. Hvad skal du gange med 6 for at resultatet tættest på 32, men stadig større end 32. 32/6, her runder du bare op til et helt tal, ikke ned (helt tal, altså intet komma)


Svar #16
19. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

32:6= 5,3 rundes op så er det nok 6

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. februar 2020 af 101214 (Slettet)

JA! præcis.


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. februar 2020 af Fysikxd (Slettet)

Hvis det er hele bøtter, så er det 5.


Svar #19
19. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Åh tak brugte for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #20
19. februar 2020 af Fysikxd (Slettet)

5,5 rundes op til 6

5,4 rundes ned til 5


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.