Matematik

Regning af skæringenspunkterne for 2 funktioner

20. februar 2020 af Majahart (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder med dette denne opgave, hvilket jeg har prøvet at regne, men synes ikke jeg får det rigtige resultat. håber i kan hjælpe :)

Vis hvordan man beregner skæringspunkterne 
P1(x1,y1)
 og 
P2(x2,y2)
 mellem graferne for 
f(x)=x2−4x+5
 og 
g(x)=x+1
.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2020 af mathon

Skæring kræver:

                                 \small f(x)=g(x)                

                                 \small \small x^2-4x+5=x+1\textup{ ...}                               


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2020 af AMelev

Ad #1 Skaf 0 på højresiden (træk x + 1 fra på begge sider), så får du en 2.gradsligning, som du kan løse vha. løsningsformlen.


Skriv et svar til: Regning af skæringenspunkterne for 2 funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.