Matematik

Matematik

20. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Tilde køber en bluse der normalt koster 420kr. Hun får 25% i rabat.
Hvor mange penge betaler Tilde for blusen.

Skal jeg sige 420:100*25= 105kr.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2020 af peter lind

Det er rabatten du udregner. Du skal finde hvor meget Tilde betaler


Svar #2
20. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Er det så 420-25= 395

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2020 af ringstedLC

Nej. Det er rabatten. Brug:

\begin{align*} Pris_{Tilde} &= Pris-\frac{Pris\cdot 25}{100} \\ &= Pris\cdot 0.75 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2020 af peter lind

det er normalprisen - rabatten


Svar #5
20. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Så er det 560 kr

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2020 af peter lind

Det bliver da ikke en højere pris, hvis Tilde får rabat


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2020 af amandapeter (Slettet)

man bruger formlen kn= ko * (1+P), hvor ker startbeløbet, kn er slutbeløbet og P er procenten

så det ville se ud

420 kr - 25/100 * 420kr 

1* 420kr - 0,25 * 420kr

(1-0,25)*420kr

0,75 * 420kr = prisen med rabat

giver det mere mening? hvis ikke kan du læse mere her;

https://bestaamatematik.dk/faa-styr-paa-renters-rente-beregning-kapitalfremskrivning/


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2020 af mathon

man bruger formlen \small K_n=K_0\cdot\left ( 1 +\frac{p}{100}\right )^n, hvor K0 er startbeløbet, Kn er slutbeløbet og p er terminsprocenten og n er antal terminer.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.