Matematik

Matematik

20. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
På en terning er to af glæderne sorte. De øvrige fire flader er har hver sine farve blå, gul, grøn og hvid.
Tilde kaster terningen en gang.
Sandsynligheden for at Tilde får sort et ø...
Er det ikke 2/6

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2020 af ringstedLC

Ja, fordi Tilde er ligeglad med hvilken side hun får, bare den er sort. Brug additionsprincippet:

\begin{align*} P_{sort} &= \tfrac{1}{6}+\tfrac{1}{6}=\tfrac{2}{6}=\tfrac{1}{3} \end{align*}


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.