Kemi

Opløsninger

21. februar 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

Har dette skema, som jeg ikke ved hvordan jeg skal udfylde og, hvordan jeg kommer frem til det. Er der nogen, som kan forklare hvordan jeg gør. Se vedhæftet fil

Vedhæftet fil: Spørgsmål1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llll}1)\textup{ }Na_2SO_4&\textup{formelenheden best\aa r af }&\textup{2 positive ioner og 1 negativ ion:}\\\\&\textup{formel koncentration:}&c(Na_2SO_4)=\frac{1}{2}\cdot (0.22\; M)=0.11\; M\\\\&\textup{koncentration af }&\textup{negativ ion:}\quad \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=c(Na_2SO_4)=0.11\; M\\\\\\\\2)\textup{ }Al_2(SO_4)_3&\textup{formelenheden best\aa r af }&\textup{2 positive ioner og 3 negative ioner:}\\\\&\textup{formel koncentration:}&c(Al_2(SO_4)_3)=\frac{1}{3}\cdot \left ( 0.06\; M \right )=0.02\; M\\\\&\textup{koncentration af positiv ion:}&\left [ Al^{3+} \right ]=2\cdot {0.02\; M}=0.04\; M\\\\\\\\3)\textup{ }CaCl_2&\textup{formelenheden best\aa r af }&\textup{1 positiv ion og 2 negative ioner:}\\\\&\textup{koncentration af positiv ion:}&\left [ Ca^{2+} \right ]=c\left ( CaCl_2 \right )=0.08\; M\\\\&\textup{koncentration af negative ion:}&\left [ Cl^- \right ]=2\cdot c(CaCl_2)=2\cdot \left ( 0.08\; M \right )=0.16\; M \end{array}


Skriv et svar til: Opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.