Matematik

Matematik

21. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Clara bruger 23 min. På at køre fra til Blokhus i bil
Ruten fra løkken til blokhus er 23km.
Claras gennemsnitsfart er...

Er det ikke 100km/t

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2020 af mathon

                 Nej.


Svar #2
21. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvordan finder jeg så frem til det

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2020 af peter lind

Nej. Omregn de 23 minutter til timer og divider det op i afstanden eller hvad der er endnu nemmere divider det 23 minutter op i de 23 km, så du får farten i km/min og omregn til km/time


Svar #4
21. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

60 km

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2020 af mathon

         \small \small \small \begin{array}{llll}\textup{gennemsnitsfart:}&v=\left ( 23\; km \right )\cdot \frac{60\; \frac{min}{h}}{23\; min}=60\; \frac{km}{h} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2020 af janhaa

s = vt

23 min = 0,383 t

v = s/t = 23/0,383 (km/t) = 60 (km/t).


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.