Matematik

Angiv de y-værdier, hvor væksthastigheden er positiv.

21. februar 2020 af LasLas123 - Niveau: A-niveau

Opgaven er vedhæftet

- Er lidt i tvivl om hvad de mener med opgaven.

Umiddelbart ville jeg svare at den er positiv i intervallet [-2; infinity[, men jeg ved nu ikke.

Nogle der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: angivyværdi.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2020 af peter lind

Det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2020 af FcCocio (Slettet)

Har du bare aflæst eller udregnet det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2020 af Anders521

#2 Ja, du kan bare aflæse det. Dog vil jeg mene svaret er ] -2; ∞ [.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2020 af FcCocio (Slettet)

#3

#2 Ja, du kan bare aflæse det. Dog vil jeg mene svaret er ] -2; ∞ [.

Kan godt se at y-værdierne er positive i det fundne interval, men er der en måde man kan regne det ud som belæg eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2020 af Anders521

#4 Bemærk, at y' netop angiver (den øjeblikkelig) væksthastighed, og er positiv, når grafen befinder sig over y-aksen, og det gør den for y-værdier i intervallet ]-2; ∞[.

Det er ikke mening, at udregne sig frem til svaret, men i stedet at argumentere.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2020 af FcCocio (Slettet)

#5

#2 Bemærk, at y' netop angiver (den øjeblikkelig) væksthastighed, og er positiv, når grafen befinder sig over y-aksen, og det gør den for y-værdier i intervallet ]-2; ∞[.

Det forstår jeg godt. Men som der er vist i billedet så er punktet -2 ikke vist. Men man kan godt aflæse det. Så ville bare høre om der var en mulighed for isolere et eller andet så man kan finde -2. For jeg forstår sammenhæng mellem y og y´


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2020 af Anders521

#6 Du kan godt bestemme dette punkt. Som du kan se, er der tale om ret linje. Dvs. den kan beskrives ved ligningen y' = a·y+b. Ved aflæsning fås a=½ og b = 1, ligningen til linjen er y' = ½·y + 2. Løses nu y' = 0 mht. y fås y = -2.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. oktober 2020 af FcCocio (Slettet)

Tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. oktober 2020 af Capion1

Jeg vil mene, at vi først skal løse differentialligningen
y '(x) = 1/2·y(x) + 1
Da får vi
y(x)=c\cdot e^{\frac{1}{2}x}-2        c ∈ R
Vi ser
y '(x) > 0  ⇒  \frac{1}{2}\cdot c\cdot e^{\frac{1}{2}x}> 0 
For c > 0 er væksthastigheden positiv for  -\infty < y< \infty


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. oktober 2020 af Anders521

#9 Dette er en mindstekravsopgave, der forventes at kunne løses uden hjælpemidler. Det at løse en differentialligning ville jeg mene, ligger ikke til den 1.delprøve.

I øvrigt er jeg uenig med dit svar, da det ikke stemmer overens med figuren. 


Skriv et svar til: Angiv de y-værdier, hvor væksthastigheden er positiv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.