Matematik

Funktionerne f(x)= x^2 og g(x) = 6· 1,08^x

22. februar 2020 af Saraidrissi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionerne f(X) = x^2 og g(x) = 6·1,08^x

a) vis graferne for f og g har tre skæringspunkter. 

nogle som kan hjælpe med en forklaring? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2020 af peter lind

Brug dit CAS værktøj til at løse ligningen f(x)=g(x). Tegn evt. graferne i samme koordinatsystem


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2020 af AMelev

I skæringspunkterne er (x,f(x)) = (x,g(x)).
Løs ligningen f(x) = g(x) med dit CAS-værktøj - enten ved beregning eller grafisk, men ved grafisk løsning er det svært at se alle 3 skæringspunkter i samme vindue.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #4
22. februar 2020 af Saraidrissi (Slettet)

idet jeg tegner punkt g(x) siger den følgende: trist, men dette input kan ikke bruges ..


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. februar 2020 af StoreNord

Fantastisk!


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2020 af AMelev

#4 Har du måske brugt decimalkomma i stedet for -punktum?
Hvilket CAS-værktøj bruger du?

NB! g(x) er ikke et punkt.


Svar #7
22. februar 2020 af Saraidrissi (Slettet)

Tusind tak! for hjælpen fandt ud af hvordan, ved jeres hjælp.

- Ja, du havde ret. brugte decimalkomma i stedet for punktum. 


Skriv et svar til: Funktionerne f(x)= x^2 og g(x) = 6· 1,08^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.