Matematik

Matematik.

22. februar 2020 af ameenjena (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Del 445 kr. mellem A, B og C så B får 5 kr. mindre end A og C får dobbelt så meget som B


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2020 af mathon

          \small \begin{array}{ccccc} &\textup{A}&\textup{B}&\textup{C}&\textup{i alt}\\&x&x-5&2\cdot (x-5)&x+x-5+2x-10=445 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} 445 &= A+B+C \\ B = A-5\Leftrightarrow A&=B+5 \\ C &= 2B \\ 445 &= (B+5)+B+2B \\ B&=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2020 af mathon

                      \small \begin{array}{ccccc} &\textup{A}&\textup{B}&\textup{C}&\textup{i alt}\\&x&x-5&2\cdot (x-5)&x+x-5+2x-10=445 \end{array}\\\\\begin{array}{lllllllllllll}&&&&&&&&4x-15=445\\\\ &&&&&&&&x=\frac{445+15}{4}=115\end{array}\\\\\\\small \begin{array}{ccccc} &\; \; \; \; \; \; \textup{A}&\textup{B}&\textup{C}\\&\; \; \; \; \; 115&110&220&\end{array}


Skriv et svar til: Matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.