Matematik

Bestem den spidse vinkel mellem linjerne l og m

24. februar 2020 af MGjosefine (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der måske kan hjælpe mig med hvilken formel jeg skal bruge, eller hvordan man man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2020 af janhaa

m:\theta_1=\arctan(1,5)=56,3^o\\ \\ l:\theta_2=\arctan(-1,5)=-56,3^o\\ \\ acute\,\,angle:180^o-|56,3^o*2|=67,4^o


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2020 af AMelev

                                 

Alternativ:
Vinklen mellem linjerne er vinklen mellem deres retningsvektorer = vinklen mellem deres normalvektorer.
\vec r_l=\binom{2}{-3}\Rightarrow \vec n_l=\binom{3}{2} \: \textup{og}\: \vec n_m=\binom{-3}{2}\Rightarrow \vec r_m=\binom{2}{3} 
Se FS side 11 (52).
 


Svar #3
25. februar 2020 af MGjosefine (Slettet)

tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2020 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 23 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem den spidse vinkel mellem linjerne l og m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.