Matematik

Matematik

24. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
En tøj butik holder udsalg. Der er 20% i rabat på alt tøj i butikken.

En T-shirt koster normalt 200 kr. På udsalg koster T-shirt..

Hvordan regner man det ud

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2020 af ringstedLC

Se på de svar som du har fået om procentregning, tænk dig om og kom så med et bud, istedet for kun at dynge opgaver op.

Dernæst; Du bør kunne finde på nogle mere sigende overskrifter end "Matematik", også for at du selv kan holde styr på dine tråde.


Svar #2
24. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

100kr

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2020 af ringstedLC

Nej.

Du skal nok bruge lidt mere end 2 minutter på at læse de svar som du har fået. Og så ville det forresten være smart, hvis du skriver din mellemregning op og resultatet, så vi kan se, hvor det går galt.


Svar #4
24. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

200kr:0,20= 40

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2020 af PeterValberg

#0

Du skal trække 20% fra, det kan du fx gøre ved først
at bestemme 1%, derefter 20% og så trække det fra

1% af 200 kr = 200/100 = 2 kr.

20 % af 200 kr = 20 · 2 = 40 kr.

Udsalgspris = 200 - 40 = 160 kr

Alternativt kan du bestemme udsalgsprisen
ved at gange før-prisen med 0,8 .... det svarer
til at trække 20% fra:

Udsalgspris = 200 · 0,8 = 160 kr.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.