Matematik

Matematik

25. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Frederikke har 4 km til skole. En dag tager det hende 20min. Frederikke cykler til skole med en gennemsnitsfart på...

Er det ikke 0,2 km/t

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2020 af oppenede

20 min skal gå 3 gange før du har en time, så 4 km på 20 min svarer til 4*3=12 km på en time.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2020 af PeterValberg

Hun tilbagelægger 4 kilometer på 20 minutter (som er en tredjedel af en time...
for at bestemme hendes gennemsnitsfart i kilometer pr. time skal du bare gange med 3
altså bliver resultatet 12km/t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
25. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

36 km/t

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2020 af PeterValberg

Nej....12 km/t
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
25. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Ok tak

Svar #6
25. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvor mange minutter tager det Frederikke at cykle til skole hvis hun en dag cykler de 4 km med en gennemsnitsfart på 20 km/t

Er det ikke så 5 min

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2020 af PeterValberg

Nej, hun skal kun køre 4 km,
Hvilket er en fjerdedel af 20,
Så hun kan gøre det på en fjerdedel af en time..
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
25. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Så 25 min

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2020 af PeterValberg

Nej, du regner forkert...
En time er kun 60 minutter,
så en fjerdel af det er...?
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
25. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

15 min

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. februar 2020 af PeterValberg

Ja, 15 minutter er korrekt
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
25. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Når Frederikke koger ris bruger hun en opskrift hvor forholdet mellem ris og vand er 2 til 3
Hvor mange dl vand skal Frederikke bruge til 5 dl ris.

Er det ikke 6 dl

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. februar 2020 af PeterValberg

For hver gang, hun skal koge 2 dk ris,
skal hun bruge 3 dk vand ...
Til 5 dl ris skal derfor bruges (5/2)*3 dk vand
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #14
25. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

I opskriften står der at man skal bruge 3 dl ris til 4 personer.
Hvor mange dl ris skal Frederikke bruge til seks personer

Er det ikke 2 dl

Brugbart svar (0)

Svar #15
25. februar 2020 af PeterValberg

Hvis der skal bruges 3 dk ris til 4 personer,
så kan du da sikkert indse, at 2 dk
ikke kan række til 6 personer....
Du skal bruge (3/4)*6 dl ris til 6 personer
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #16
25. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvor mange procent udgør 75kr af 375kr
Hvad skal man regne ud

Brugbart svar (0)

Svar #17
25. februar 2020 af oppenede

75/375 = 0.2 = 20%


Svar #18
25. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

25% af et beløb er 150kr
Hele beløbet er...
Hvad skal man regne ud her

Brugbart svar (0)

Svar #19
25. februar 2020 af PeterValberg

25% svarer til en fjerdedel
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #20
25. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Ved det men 1/4 skal jeg så gange med de 150kr

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.