Matematik

lånets løbetid

26. februar 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe? mange tak på forhånd :) 

Peters beslutter sig for at betale en halvt så stor månedlig ydelse (altså 472,80 kr. pr. måned).
 
1c) Hvad bliver lånets løbetid (antal terminer) når ydelsen er 472,80 kr. pr. måned og renten er 2% pr. måned?

1d) Hvor dyrt bliver lånet dvs. hvad er den samlede betaling og hvor meget betaler Peter i rente for lånet?

1e) Hvorfor bliver løbetiden ikke bare fordoblet? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2020 af peter lind

Du skriver for lidt om opgaven til at jeg kan svare præcist. Se formlerne https://da.wikipedia.org/wiki/Annuitet og  https://da.wikipedia.org/wiki/Annuitetsl%C3%A5n


Svar #2
26. februar 2020 af Mettes3

det desvære kun det der står i opgaven ..:/ 


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2020 af mathon

...fordi
               \small n=\frac{\log\left ( \frac{y}{y-G\cdot r} \right )}{\log(1+r)}


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2020 af mathon

...som ikke fordobles, når y halveres.


Svar #6
26. februar 2020 af Mettes3

Mange tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: lånets løbetid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.