Matematik

Gældsannuitet formel

20. september 2017 af lee charlie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer!

Jeg har løst denne opgave og leder egentligt blot efter en god formulering til svar c:

Peters beslutter sig for at betale en halvt så stor månedlig ydelse (altså 472,80 kr. pr. måned)? 
a) Hvad bliver lånets løbetid (antal terminer)?
Hvis den månedlige ydelse halveres, ser ligningen anderledes:
solve(472.8=((10000*0.02)/(1-(1.02)^(−n))),n) ? n=27.7707
Efter 28 måneder vil Peters lån altså være afbetalt. 

b) Hvor dyrt bliver lånet dvs. hvad er den samlede betaling?
For at finde frem til den samlede betaling, ganger jeg ydelsne med terminen:
472,8*27,77=13.129,6
Den samlede betaling for lånet er altså i Peters tilfælde 13.129,6

c) Hvorfor bliver løbetiden ikke bare fordoblet? 

Er der nogen der her kan hjælpe mig med at forklare på et matematisk sprog, hvorfor løbetiden ikke blot er fordoblet? 

Pft!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2017 af mathon

Fordi løbetiden er forud aftalt og derfor ikke kan ændres uden pengeudlånerens accept..


Svar #2
20. september 2017 af lee charlie (Slettet)

Hov jeg skal måsk lige sige at jeg havde en opgave hvor ydelsen var dobbel så stor: 945,60 kr.

Hvis peter vælger at halverer den månedlige ydelse, altså til 472,8 - hvorfor er løbetiden så ikke bare fordoblet? Det er jo ikke forudbestemt i dette regnestykke - ideen er at finde frem til løbetiden som bliver 28 mdr. stedet for 24. 

Da den mdr. ydelse var dobbel så stor, tog det 12 mdr. at afbetale låbet. 

Giver det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2017 af mathon

Så enkelt er det ikke:
                                         \small n=\frac{\log\left (\frac {G\cdot r+y}{y} \right )}{\log(1+r)}

som ikke fordobles ved at halvere \small y..


Svar #4
20. september 2017 af lee charlie (Slettet)

Okay så løbetiden bliver ikke bare fordoblet fordi y halveres.

Er der nogen der kan hjælpe mig med at formulere det her?


Skriv et svar til: Gældsannuitet formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.