Matematik

Tangentens ligning

26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven:

Bestem en ligning for tangenten i punktet (2;f(2)).

Funktion: 2/3*x^3+3x^2-20x-5

Jeg differentierer funktionen på følgende måde:

f'(x) = 2x^2+6x-20

Aflæser x0 og beregner f(x0) og f'(x0). 

x0 = 2

Jeg får:

f'(x0) = 0

f(x0) = Får noget mærkeligt.. 16/3+12-45.. Har jeg lavert en regnefejl eller hvad er der gået galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2020 af janhaa

er funktion din korrekt?

f(x)=\frac{2}{3}x^3+3x^2-20x-5

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2020 af janhaa

I got slope = 0

too


Svar #3
26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet)

#1

er funktion din korrekt?

f(x)=\frac{2}{3}x^3+3x^2-20x-5

?

Ja, det er den :-)


Svar #4
26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet)

#2

I got slope = 0

too

I have a problem with f(x0) :-)


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.