Matematik

Optimerings opgave

26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg kan overhovedet ikke finde ud af hvad jeg skal gøre i følgende optimerings opgave.. Må jeg få lidt bud på hvordan den skal løses? Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2020 af peter lind

Kald det vandrette stykke y. Arealet er så ½x*y

y kan du finde af pytagoras. y2+x2 = (60-x)2

Find y som funktion af x og sæt ind i arealformlen

derefter finder du det optimal x på sædvanlig måde


Svar #3
26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet)

Jeg sejler stadig i hvordan man finder y og hvordan man finder y som funktion af x... Må jeg få lidt mere vejledning i forhold til det? :)


Svar #4
26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet)

#2

Kald det vandrette stykke y. Arealet er så ½x*y

y kan du finde af pytagoras. y2+x2 = (60-x)2

Find y som funktion af x og sæt ind i arealformlen

derefter finder du det optimal x på sædvanlig måde

Jeg sejler stadig i hvordan man finder y og hvordan man finder y som funktion af x... Må jeg få lidt mere vejledning i forhold til det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2020 af peter lind

Da længden af hegnet er 60m må hypotenusen være lig med 60-x


Svar #6
26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet)

#5

Da længden af hegnet er 60m må hypotenusen være lig med 60-x

Ok, nu forstår jeg godt :) Men så skal man isolere y ud fra pythagoras læresætning? Eller hvordan skal den isoleres? :)


Svar #7
26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet)

#5

Da længden af hegnet er 60m må hypotenusen være lig med 60-x

Er det ikke bare y^2 = (60-x)2-x^2 ? Er det det man sætter ind i arealformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2020 af peter lind

bortset fra at du skal uddrage kvadratroden for at få y er det helt rigtigt


Svar #9
26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet)

#8

bortset fra at du skal uddrage kvadratroden for at få y er det helt rigtigt

Ja. selvfølgelig, det skal jeg nok :) Tusind tak, Peter


Skriv et svar til: Optimerings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.