Matematik

Tangentens ligning

26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven:

Bestem en ligning for tangenten i punktet (2;f(2)).

Funktion:  [2/3*x^3+3x^2-20x-5]

Jeg differentierer funktionen på følgende måde:

f'(x) =  [2x^2+6x-20]

Aflæser x0 og beregner f(x0) og f'(x0). 

x0 = 2

Jeg får:

f'(x0) = 0

f(x0) = Får noget mærkeligt..  [16/3+12-45] .. Har jeg lavert en regnefejl eller hvad er der gået galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2020 af peter lind

Ikke i de du skriver. Det betyder at tangentens ligning er y=f(2)


Svar #2
26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet)

#1

Ikke i de du skriver. Det betyder at tangentens ligning er y=f(2)

Skal jeg så rette noget i mine beregninger eller? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2020 af peter lind

nej


Svar #4
26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet)

Men jeg får at f'(2) = -83/3 som giver -27.667.. Det må ikke være rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2020 af ringstedLC

f '(2) = 0 i flg. #0

f(2): Når én af kooefficienterne er 2/3 og du indsætter et heltal, bliver resultatet i tredjedele.

Da hældningen af tangenten i (2, f(2)) er 0 fås y = f(2) = -83/3


Svar #6
26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet)

#5

f '(2) = 0 i flg. #0

f(2): Når én af kooefficienterne er 2/3 og du indsætter et heltal, bliver resultatet i tredjedele.

Da hældningen af tangenten i (2, f(2)) er 0 fås y = f(2) = -83/3

Jeg fik -(83*x)/3 + 166/3 som tangents ligning... Er det den rigtige resultat så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2020 af ringstedLC

Nej. Læs #5 igen.


Svar #8
26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet)

#7

Det har jeg gjort men jeg kan stadig ikke forstå det :)


Svar #9
26. februar 2020 af ppilbauer (Slettet)

Åh nej, tangentens linging må være y = - 83/3, ik? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. februar 2020 af ringstedLC

Ja, eller læs #5 en gang til.


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.