Matematik

Hjælp til rektangler!

28. februar 2020 af KomMedDet (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Nogle der ved hvor mange forskellige rektangler man kan lave i den her opgave: 

https://gyazo.com/d084a18d3765e2b740a37487c8b70dc5


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2020 af AMelev

Når punkterne skal have hele koordinater, vil sidelængderne også være hele tal. Da arealet skal være 8, kan siderlængderne da kun være 2x4 eller 1x8.
Så kan du fra (4,4) gå ±2 i vandret og ±4 lodret (i alt 4 muligheder)
Tilsvarende med ±4 vandret og ±2 lodret og ±1 vandret og ±8 lodret og ±8 vandret og ±1 lodret.
På tegningen her kan du kun angive 1/4 af rektanglerne, da du fra (4,4) kun kan gå til vemstre og ned, men måske er der mere plads på svararket.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2020 af ringstedLC

Det viste rektangel: 8 · 1 = 8.

Et andet rektangel: 4 · 2 = 8

Et tredje rektangel: 2 · 4 = 8

Et fjerde rektangel: ? · ? = 8

Disse kan alle drejes 180º.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Og 90 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2020 af AMelev

Og 270º.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2020 af ringstedLC

... hvis deres hjørner ikke ligger i de samme 4 punkter.

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: Hjælp til rektangler!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.