Matematik

Ligning for tangent!!!

29. februar 2020 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Dette er funktionen: g(x) = x2 * e-x

Jeg kender dette punkt: (1,f(1))

Hvordan finder jeg så tangenten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2020 af Weeke (Slettet)

Du bruger formlen for tangentens ligning

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2020 af Weeke (Slettet)

beklager, den var skrevet forkert op

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{llll}&g(x)=x^2\cdot e^{-x}\\\\ &g{\, }'(x)=2x\cdot e^{-x}+x^2\cdot e^{-x}\cdot (-1)=x\cdot \left ( 2-x \right )\cdot e^{-x}\\\\&g{\, }'(1)=1\cdot \left ( 2-1 \right )\cdot e^{-1}=e^{-1}\\\\\\&g(1)=1^2+e^{-1}=1+e^{-1} \end{array}

.

Indsæt nu \small g{\, }'(1)\textup{ og }g(1) i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2020 af AMelev

Væn dig til at bruge din formelsamling, så du er fortrolig med den, når du sidder til eksamen.

Se FS side 24 (130) inkl. figur.
g'(x): FS side 24 (134) & (135)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2020 af mathon

               \small y=g{\, }'(1)\cdot (x-1)+g(1)


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. marts 2020 af Soeffi

#2. 


Skriv et svar til: Ligning for tangent!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.