Matematik

Hjælp til vektorer med polære koordinater

01. marts 2020 af BoHTX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP,

jeg har brug for hjælp til opgave 22 - den er vedhæftet. I min bog står der en sætning med

\vec{a}=\begin{bmatrix} |\vec{a}| \cos(v) \\ |\vec{a}| \sin(v) \end{bmatrix},

hvor v er en retningsvinkel. Længden af min vektor er 5 og de 60º er dens retningsvinkel. Men er der andet man kan sige om vektoren?

Vedhæftet fil: Opgave 22.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2020 af mathon

At  vektorrepræsentanten\small \overrightarrow{a}'s begyndelsespunkt er (0,0), \small \overrightarrow{a}'s endepunkt er \left ( \tfrac{5}{2}, \tfrac{5\sqrt{3}}{2} \right )
og \overrightarrow{a}=5.

Generelt:
                    \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} r\cdot \cos(v)\\r\cdot \sin(v) \end{pmatrix} er en parameterfremstilling for cirklen x^2+y^2=r^2

                    dvs cirklen med centrum (0,0) og radius r = \left | \overrightarrow{a} \right |


Svar #3
01. marts 2020 af BoHTX (Slettet)

Okay, så dvs. at \vec{a} er en stedvektor der ligger i 1.kvadraten i koordinatsystem...

Tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2020 af mathon

korrektion:

At  vektorrepræsentanten\small \overrightarrow{a}'s begyndelsespunkt er (0,0), \small \overrightarrow{a}'s endepunkt er \left ( \tfrac{5}{2}, \tfrac{5\sqrt{3}}{2} \right )
og \small \left |\overrightarrow{a} \right |=5


Skriv et svar til: Hjælp til vektorer med polære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.