Matematik

Vektorer til koordinater

02. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Søger hjælp til opgaven her med den vedhæftede opgave med at bestemme koordinaterne til vedhæftede når 

a=\binom{2}{3} b=\binom{-5}{4}c=\binom{1}{-2}

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2020 af PeterValberg

Vedhæftet....?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

hov


Svar #3
02. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

her er den


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige billedet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. marts 2020 af PeterValberg

Det der mærkelige tegn, betyder tværvektor ("hat-vektor").

Tværvektoren til en vektor bestemmes ved at dreje vektoren 90º til venstre:

Givet en vektor:

\vec{a}=\binom{a_1}{a_2}

er tværvektoren:

\widehat{\vec{a}}=\binom{-a_2}{a_1}

se cirka midt på denne side < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. marts 2020 af PeterValberg

Du får sikkert også brug for nogle regneregler for vektorer;
så se eventuet video nr. 3 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. marts 2020 af mathon

          \small \begin{array}{lllll}&\widehat{\overrightarrow{a}}=\begin{pmatrix} -3\\2 \end{pmatrix}\qquad \widehat{\overrightarrow{b}}=\begin{pmatrix} -4\\ -5 \end{pmatrix}\qquad \widehat{\overrightarrow{c}}=\begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix}\\\\\\&\widehat{\overrightarrow{a}+\overrightarrow{b}}=\widehat{\begin{pmatrix} 2+(-5)\\ 3+4 \end{pmatrix}} =\widehat{\begin{pmatrix} -3\\7 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} -7\\-3 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. marts 2020 af mathon

          \small \begin{array}{lllll}&\widehat{\widehat{\overrightarrow{a}}-\overrightarrow{c} }=\widehat{\begin{pmatrix} -3\\2 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix}}=\widehat{\begin{pmatrix} -3-1\\2-(-2) \end{pmatrix}}=\widehat{\begin{pmatrix} -4\\4 \end{pmatrix} }=\begin{pmatrix} -4\\ -4 \end{pmatrix} \end{array}


Svar #9
02. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

og hvordan får jeg det lavet om til koordinater???


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2020 af mathon

Det er koordinater.


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. marts 2020 af PeterValberg

#9 Se eventuelt video nr. 1 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorer til koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.