Kemi

Forstår ikke?

02. marts 2020 af wagwan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg forstår ikke denne opgave.

NH3 bruges ikke kun til fremstilling af salmiak og rengøringsmidler, men produceres i store mængder ud fra N2 og H2 til anvendelse som gødning. På en gødningsfabrik fremstiller man årligt 2,5·10^5 tons ammoniak med et praktisk udbytte på 80%. Hvor mange tons N2 og hvor mange tons H2 bruger fabrikken om året? 


Svar #1
02. marts 2020 af wagwan (Slettet)

10. NH3 bruges ikke kun til fremstilling af salmiak og rengøringsmidler, men produceres i store mængder ud fra N2 og H2 til anvendelse som gødning. På en gødningsfabrik fremstiller man årligt 2,5·10^5 tons ammoniak med et praktisk udbytte på 80%. Hvor mange tons N2 og hvor mange tons H2 bruger fabrikken om året? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2020 af Heptan

N2+3H22NH3

Beregn hvor mange tons der ville være ved 100% udbytte.

Brug derefter n = m/M til at beregne stofmængden af ammoniak. Beregn derefter massen af reaktanterne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2020 af mathon

\small \begin{array}{lccccccc}&N_2&+&3\, H_2&\longrightarrow &2\, NH_3\\\\\textup{\ae kvivalente masser/ton:}&28.014\cdot 10^{-6}&&6.048\cdot 10^{-6}&&34.062\cdot 10^{-6}\\\\\textup{reaktantmasser/ton:}&x&&y&&2.5\cdot 10^5\\\\\textup{forholdsregning med}\\\textup{udbyttejustering:}&\frac{\frac{2.5\cdot 10^5}{34.062\cdot 10^{-6}}\cdot \left (28.014\cdot 10^{-6}\right) }{0.80}&&\frac{\frac{2.5\cdot 10^5}{34.062\cdot 10^{-6}}\cdot \left (6.048\cdot 10^{-6}\right) }{0.80} \end{array}


Skriv et svar til: Forstår ikke?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.