Matematik

besten k

03. marts 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Jeg ved at det første led giver 2 rødder, og derfor skal det andet led være lig 0, men kan virkelig ikke finde ud af hvad k skal være, nogle der kan hjælpe :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2020 af Mathias7878

Løs

d = b^2-4ac = 0

da d = 0 medfører, at der netop er en rod.

Bemærk, at a = 1, b = -1 og c = k.

- - -

 

 


Svar #2
03. marts 2020 af Mie23234

#1

Løs

d = b^2-4ac = 0

da d = 0 medfører, at der netop er en rod.

Bemærk, at a = 1, b = -1 og c = k.

Det forstår jeg godt, problemet er at min hjerne ikke kan finde ud af hvad k skal være for at det skal blive 0, hvis du forstår....


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2020 af Mathias7878

d = b^2-4ac = 0 \Leftrightarrow (-1)^2-4\cdot 1 \cdot k = 0 \Leftrightarrow 1-4k = 0 \Leftrightarrow k = \ ?

- - -

 

 


Svar #4
03. marts 2020 af Mie23234

#3

d = b^2-4ac = 0 \Leftrightarrow (-1)^2-4\cdot 1 \cdot k = 0 \Leftrightarrow 1-4k = 0 \Leftrightarrow k = \ ?

-3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2020 af Mathias7878

Hvis k = -3 så skal følgende være opfyldt

1-4\cdot (-3) = 0

Er det sandt? Hvis ja, så er k = -3. Hvis ikke så er det forkert. Du burde godt kunne løse ligningen 1-4k = 0. 

- - -

 

 


Svar #6
03. marts 2020 af Mie23234

#5

Hvis k = -3 så skal følgende være opfyldt

1-4\cdot (-3) = 0

Er det sandt? Hvis ja, så er k = -3. Hvis ikke så er det forkert. Du burde godt kunne løse ligningen 1-4k = 0. 

Ja føler mig sku også ret dum lige nu, er det 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2020 af Mathias7878

Det hjælper jo ikke så meget, at du gætter, Mie, da k = 0 heller ikke er rigtigt, da hvis k = 0 så skal

1-4\cdot 0 = 0

hvilket tydeligvis er forkert.

Du har ligningen

1-4k = 0

og hvordan løser du så den ligning? Det gør du ved at få alle tallene over på den anden side og k på den anden side. Hvordan kan f.eks. få 1 over på højre side? Det kan du ved at trække -1 fra på begge sider. Hvad med -4 foran k? Hvordan kan man så få den væk? Det kan du gøre ved at divider med -4 på begge sider. Hvis du så gør det, hvad er k så lig med? 

- - -

 

 


Skriv et svar til: besten k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.