Matematik

Løs ligningen kvadratrod2x^2+7=5

04. marts 2020 af sign8851 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Er der nogen som kan hjælpe mig med at løse følgende ligning?

kvadratrod2x^2+7=5


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2020 af janhaa

\sqrt{2x^2+7}=5\\ 2x^2+7=25\\ 2x^2=18\\ x^2=9\\ x=\pm 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2020 af ringstedLC

fordi:

\begin{align*} \sqrt{a} &= b \\ \left (\sqrt{a} \right )^2 &= b^2 \\ a &= b^2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2020 af ringstedLC

#0: Hvis ligningen i #1 er skrevet korrekt op, burde du have skrevet: kvadratrod(2x^2+7)=5


Skriv et svar til: Løs ligningen kvadratrod2x^2+7=5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.