Matematik

Undersøg om b kan skrives som k * a

05. marts 2020 af TheGirl123 - Niveau: C-niveau

Hjælp! Forstår det ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2020 af PeterValberg

\widehat{\vec{a}}=\widehat{\binom{5}{-4}}=\binom{-4}{-5}

\vec{b}=\binom{12}{15}=-3\cdot\binom{-4}{-5}=\underbrace{-3}_{k}\cdot\widehat{\vec{a}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2020 af AMelev

Alternativ 1
\vec{b}=k\cdot \widehat{a}\Leftrightarrow \vec{b}\parallel \widehat{a}\Leftrightarrow \left\{\begin{matrix} \textup{det}(\vec{b}, \widehat{a})=0\: \: (\textup{eller})\\ \vec{b}\perp \vec{a}\Leftrightarrow \vec{b}\cdot \vec{a}=0 \end{matrix}\right.

Alternativ 2
\vec{b}=k\cdot \widehat{a}\Leftrightarrow \binom{12}{15}=k\cdot \binom{-4}{-5}
Gang k ind og løs de to koordinaligninger mht k. Hvis samme k opfylder begge ligninger, er \vec{b}=k\cdot \widehat{a}, ellers ikke.


Skriv et svar til: Undersøg om b kan skrives som k * a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.