Matematik

Summen af tre på hinanden følgende heltal der ingår i 7-tabellen er 105.

05. marts 2020 af jakob4434 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Summen af tre på hinanden følgende heltal der ingår i 7-tabellen er 105.
Hvad er det største af disse heltal?

forklar gerne. Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2020 af peter lind

Hvis du sætter det højeste tal til x har du x+x-1 + x-2 = 105


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2020 af Soeffi

#1. Tre på hinanden følgende tal i 7-tabellen: x + (x - 7) + (x - 14) = 105 ⇒ 3·x - 21 = 105 ⇒ x  = 126/3 = 42.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2020 af AMelev

#1 Den går ikke. Af 34, 35 og 36 indgår kun 35 i 7-tabellen.

#0 Normalt opfattes de tal, der indgår i 7-tabellen som tallene 7,14, 21, 28 osv., og så giver opgaven ikke mening, men måske menes der tre på hinanden følgende tal, der skal ganges med 7, så
x·7 + (x - 1)·7 + (x - 2) ·7 = 105.
Dvs. x + x - 1 + x - 2 = 15. Løs den ligning i stedet - det giver trods alt mere mening.


Skriv et svar til: Summen af tre på hinanden følgende heltal der ingår i 7-tabellen er 105.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.