Matematik

Reducer udtrykket 2*q*(p + q) - p*(2*q + p)

07. marts 2020 af hboy2002 - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe mig med følgende opgave?

Reducer udtrykket 2*q*(p + q) - p*(2*q + p)

Er godt klar over det er relativ nemt

Ved at jeg skal gange 2q ind på parantesen. 2q*p giver vel 2qp + ? -2pq + ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2020 af ringstedLC

#0: Ja.

\begin{align*} 2\cdot q\cdot p &= 2qp=2pq \\ 2\cdot q\cdot q &= \;... \\ \end{align*}


Svar #2
07. marts 2020 af hboy2002

Prøvede mig frem og kom til dette: 


2*q*(p + q) - p*(2*q + p);
=2 pq+2 q^(2)+(-p^(2))+(-2 pq);
=(-p^(2))+(2 pq-pq)+(2 q^(2));
=-p^(2)+2 q^(2);

Er det korrekt?

Vedhæftet fil:opg1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2020 af AMelev

Ja.
Væn dig til at tjekke med dit CAS-værktøj - det er nemmere og hurtigere end at skrive herind.
Så kan du nøjes med at skrive, hvis du og CAS er uenige.


Svar #4
07. marts 2020 af hboy2002

Det er selvfølgelig rigtigt. Beklager.

Tak :-)


Skriv et svar til: Reducer udtrykket 2*q*(p + q) - p*(2*q + p)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.