Matematik

Opløsning af komposanter - Vektorer

09. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Leger lidt med den her opgave, men har ikke fået den fulde forståelse:

Givet de tre vektorer: \overrightarrow{a} = \binom{2}{1}, \overrightarrow{b}=\binom{4}{-3},\overrightarrow{c}=\binom{14}{-3},

Vektoren  \overrightarrow{c}  skal opløses i to komposanter efter \overrightarrow{a} og  \overrightarrow{b}'s retning.

Find de to vektorkomposanters koordinater.

Hvordan vill jeg kunne gøre det?

Er det ikke bare at indtaste det i et koordinatsystem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2020 af PeterValberg

Start med at se video nr. 8 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2020 af Festino

Du skal finde to tal s og t

s\vec{a}+t\vec{b}=\vec{c}.

Ved udskrivning af koordinaterne får du to ligninger med to ubekendte:

2s+4t=14

s-3t=-3

Løs dette ligningsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2020 af mathon

          \small 3\cdot \overrightarrow{a}+2\cdot \overrightarrow{b}=\overrightarrow{c}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2020 af mathon

Opløsning af vektor i komposanter.


Skriv et svar til: Opløsning af komposanter - Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.