Matematik

geometri

09. marts 2020 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

er blank


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2020 af PeterValberg

a)

|AC|=\frac{|BC|}{\tan\left(\tfrac{v}{2} \right )}=\frac{2}{\tan(20^{\circ})}=\,.....

A_{ABCD}=2\cdot T_{\Delta ABC}=2\cdot\tfrac12\cdot |AC|\cdot |BC|=\,....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
09. marts 2020 af Nanna34

#2

a)

|AC|=\frac{|BC|}{\tan\left(\tfrac{v}{2} \right )}=\frac{2}{\tan(20^{\circ})}=\,.....

A_{ABCD}=2\cdot T_{\Delta ABC}=2\cdot\tfrac12\cdot |AC|\cdot |BC|=\,....

heeeh tusind tak hva med den anden del af opgaven" argumenter for arealet af det skravende område.(..)"


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2020 af PeterValberg

Arealet af det cirkeludsnit, der begrænses af BC og BD kan bestemmes som:

A_{cirkeludsnit}=\pi\cdot |BC|^2\cdot\frac{\angle B}{360^{\circ}}=4\pi\cdot\frac{180^{\circ}-v}{360^{\circ}}=\frac{\pi(180^{\circ}-v)}{90^{\circ}}

Arealet af firkant ABCD kan jo (som angivet i #3) bestemmes som:

A_{ABCD}=|AC|\cdot|BC|=\frac{2}{\tan\left(\tfrac{v}{2} \right )}\cdot 2=\frac{4}{\tan\left(\tfrac{v}{2} \right )}

Så arealet af det skraverede område G kan altså bestemmes som forskellen

A_G=A_{ABCD}-A_{cirkeludsnit}

hvilket giver det ønskede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.