Matematik

hjælp til Matematik

10. marts 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej jeg forestår ikke rigtig, hvordan kan man omskrive udtrykket for df for at finde differentialkvotienten df/dx ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2020 af microhexa (Slettet)

Udtrykket for df...? Er det til en opgave?


Svar #2
10. marts 2020 af maria2016

Ja det er opgave for hvor man beviser geometrisk differentialkvotienten for f(x) = x^2. 

Sætningen er at den afledede funktion for funktionen f(x) = x^2 er df/dx =2x 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2020 af microhexa (Slettet)

Uha... et bevis. Tror kun at det er læreren som holder af dem... :P

Den afledede funktion skrives også som f'(x). Det er egentlig præcis det samme som df/dx men skrevet på en anden måde. Hjælper det måske...?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2020 af ringstedLC

Differentialkvotienten af en funktion er jo hældningen af dens graf y. Hældning af en graf fx en ret linje er y-vækst pr. x-vækst, der opskrives:

\begin{align*} a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{dy}{dx} \end{align*}

Når grafen er en ret linje er størrelsen af Δx ligegyldig, men når grafen er en kurve som ved f(x) må den gøres uendelig lille, men ikke 0, man siger, at den går mod 0.


Svar #5
10. marts 2020 af maria2016

tusind tak for hjælpen 


Skriv et svar til: hjælp til Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.