Matematik

Hygge opgave

11. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En der er dygtig til Maple der kan fortælle mig, hvilke kommandoer der skal anvendes for at løse opgaven. 

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Hygge.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2020 af janhaa

slave and master


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}d)&\overrightarrow{v}(t)=\begin{pmatrix} 2t\\3t^2- 6 \end{pmatrix}\\\\e)&v(t)=\sqrt{(2t)^2+(3t^2-6)^2}=\sqrt{9t^4-32t^2+36}\\\\ f)&\overrightarrow{v}_{lodret}=\begin{pmatrix} 0\\-6 \end{pmatrix} \quad \textup{for } t = 0\\\\ g)& v_{lodret}=\sqrt{9\cdot 0^4-32\cdot 0^2+36}=6 \\\\ h)&v \textup{ er mindst, n\aa r radikanden } R \textup{ er mindst:} \\\\ & R{\, }'(t) = 36t^3 - 64t = 36t\left(t^2 - \frac{16}{9}\right)=36t\left ( t+\frac{4}{3} \right )\left ( t-\frac{4}{3} \right ) \\\\ & \textup{minimum kr\ae ver bl.a. } \quad R{\, }'(t)=0\\\\ & 36t\left ( t+\frac{4}{3} \right )\left ( t-\frac{4}{3} \right )=0\\\\&t=\left\{\begin{matrix} -\frac{4}{3}\\0 \\ \frac{4}{3} \end{matrix}\right.\\\\&R(t)\textup{ har lokalt minimum for } t=\left\{\begin{matrix} -\frac{4}{3}\\ \frac{4}{3} \end{matrix}\right.\quad \textup{som for begge }t\textup{-v\ae rdier er }\sqrt{\frac{68}{9}}\approx 2.75\\\\i)&\overrightarrow{a}(t) = \begin{pmatrix} 2 \\ 6t \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}j)&t \in \left [ -\sqrt{6}\, ;\sqrt{6}\textup{ } \right ] \end{array}


Skriv et svar til: Hygge opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.