Matematik

Opgave med snitfunktion

12. marts 2020 af Mille9032 - Niveau: A-niveau

Opgaven:

Gør rede for hvilken af de nedenstående figurer der illustrerer grafen for snitfunktion f(x,2)'

Håber at I kan hjælpe.

Ps. grafen er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2020 af Anders521

# 0 Der mangler oplysninger om f(x,y).

Men ud fra billedet grafen for f(x,2) enten en ret linje (lineær funktion), en parabel (2.gradspolynomium) eller en graf hvis funktion kan beskrives som f(x) = -a/ [ (x+b)·(x-c) ]


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2020 af Festino

Man anvender normalt et såkaldt højre hånds koordinatsystem i tre dimensioner. Anbring højre hånd med håndryggen mod figur 2 og tommeltotten op. Hvis de fire andre fingre er strakte, så peger de i x-aksens retning, og hvis de bøjes, peger de i y-aksens retning. Tommeltotten peger i z-aksens retning. Den grå plan i figur 2 har således ligningen y=2 (mens planen i figur 1 har ligningen x=2 og planen i figur 3 har ligningen z=2). Skæringen mellem planen i figur 2 og grafen for f har y=2, og er derfor grafen for snitfunktionen f(x,2). Det er den grønne kurve i figur 2.


Skriv et svar til: Opgave med snitfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.